Robi się ją dość szybko i sprawnie a potem cieszmy się dobrą pastą, zaczynamy?
Pasta do kanapek.
Składniki:
- 1 szklanka soczewicy - miałam brązową
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 czerwonej papryki
- sól morska
- pierz świeżo mielony
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 2 łyżki oleju
Przygotowanie pasty:
- Soczewicę ugotowałam w osolonej wodzie, odcedziłam, odparowałam, przełożyłam do misy malaksera.
- Na oleju podsmażyłam posiekaną cebulę i czosnek, potem dodałam posiekaną drobno paprykę.
- Smażyłam 10 minut aż papryka zmiękła.
- Dodałam zawartość patelni do misy malaksera.
- Zmiksowałam wszystko na gładką masę.
- Na koniec doprawiłam solą, pieprzem i ziołami do smaku.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek w Tarnobrzegu - Dzikowie woj. podkarpackie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.