Sama nie spodziewałam się aż tak interesującego smaku, lekko słodkawa i pikantna, polecam gorąco.
Pasta z twarogu z pomidorami.
Składniki:
- 500 g sera twarogowego półtłustego
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- 1 dymka
- szczypior do posypania
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól różowa himalajska
- 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
- słodka papryka do posypania
Przygotowanie pasty:
- Do misy malaksera wkruszyłam ser, dodałam czosnek i dymkę oraz sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, wlałam jogurt i zmiksowałam na pastę.
- Na talerzu podsypałam szczypiorkiem i słodką papryką.
- Podałam z kromka chleba żytniego na zakwasie, idealnie tutaj pasuje.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Kutnie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.