Użyłam tutaj żytniego makaronu penne z majerankiem i okazał się w daniu znakomity.
Można dodać innego równie smakowitego makaronu, ulubionego.
Penne z krewetkami.
Składniki:
- 250 g makaronu żytniego penne z majerankiem
- 225 g krewetek koktajlowych
- 1 biała papryka
- 1/2 czerwonej cebuli
- 3 ząbki czosnku
- oliwa do smażenia
- sól morska
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie dania:
- Białą paprykę pokroiłam w kostkę, cebulę obrałam i również pokroiłam w kostkę, posiekałam czosnek.
- Na patelni rozgrzałam oliwę, dodałam cebulę, czosnek, smażyłam minutę, dodałam paprykę i smażyłam 5 minut.
- Na koniec dodałam krewetki, smażyłam 2 minuty, doprawiłam solą i pieprzem do smaku.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam.
- Na talerzu podałam makaron z krewetkami.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Park "Wiosny Ludów" w Kutnie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.