Szpinak w tej postacie jest pyszny i zdrowy, jajo to ulubiony składnik śniadaniowy.
Tak oto powstało pyszne śniadanie.
Śniadaniowe kanapki.
Składniki:
- 5 kromek chleba razowego
- 150 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 5 jaj
- kulka mozzarelli
- kiełki do podania
- sól różowa himalajska
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie kanapek:
- Chleb podpiekłam na suchej patelni z obu stron.
- Szpinak umyłam, osuszyłam i podsmażyłam na oliwie, tyle tylko aby lekko zwiądł.
- Dodałam posiekany czosnek, posoliłam i gotowe.
- Na suchej patelni usmażyłam jaja sadzone, posoliłam i oprószyłam pieprzem cytrynowym.
- Na kanapce ułożyłam porcje szpinaku, jajo sadzone i porwane kawałki mozzarelli.
- Udekorowałam kiełkami mieszanki pikantnej.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Dworek Szomańskich w Kutnie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.