Lubicie pumpernikiel? ja uwielbiam ten jego kwaskowaty smak, jeśli nie lubicie weźcie inny chleb, ulubiony i też będzie ok.
Zapraszam na śniadanie.
Pumpernikiel na śniadanie.
Składniki: 2 - 3 porcje
- 250 g pumpernikla
- 100 g wędzonego łososia
- kiełki brokuła
- serek śmietankowy
- koperek
Przygotowanie kanapek:
- Kromki chleba posmarowałam serkiem śmietankowym, ułożyłam na nim kawałki porwanego, wędzonego łososia.
- Na wierzchu ułożyłam kiełki brokuła i koperek.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Zamek magnacki z Baranowie Sandomierskim woj. podkarpackie |
4 komentarze
Mniam, mniam.. bardzo apetycznie wyglądają te kanapeczki. Pimpernikla nie jadłam i pierwszy raz o tej nazwie słyszę :D
OdpowiedzUsuńPumpernikiel jest bardzo smaczny i zdrowy, polecam.
UsuńUwielbiam to połączenie! Pumpernikiel świetnie komponuje się z łososiem. Mniam!
OdpowiedzUsuńTo prawda, ja też. Dziękuję.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.