Jajecznica jest delikatna i pachnąca a ser pleśniowy podkręca te aromaty, polecam do wypróbowania.
Lubicie takie śniadania? my tak!!!
Śniadaniowe kanapki z jajecznicą.
Składniki:
- 4 kromki chleba razowego żytniego
- 4 jaja
- 1 łyżka masła klarowanego
- 100 ml mleka kokosowego
- 50 g sera camembert
- 1 strąk papryki konserwowej
- 1 czerwona dymka ze szczypiorem
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie kanapek:
- Na patelni rozgrzałam masło klarowane.
- Jaja wymieszałam z mlekiem kokosowym, posoliłam i dodałam pieprzu, wymieszałam.
- Na rozgrzane masło wylałam jaja, podsmażyłam do żądanej konsystencji - jak lubicie.
- Jajecznicę nałożyłam na kanapki.
- Ser pokroiłam w plasterki, cebulkę ze szczypiorem posiekałam, paprykę pokroiłam na mniejsze kawałki.
- Na jajecznicy ułożyłam kawałki sera, papryki, posypałam dymką.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Ratusz w Turku woj. wielkopolskie |
2 komentarze
Kanapki wyglądają bardzo apetycznie. Niestety, nie jem jajecznicy.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Znaczy się uczulają Cię jajka? no przykro mi. Pozdrawiam Łucjo.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.