Jeśli chcesz i Ty skosztować, kupuj produkty i przyrządź a potem zajadaj.
Sałatkę robi się szybko i zajda ze smakiem jeszcze szybciej, polecam.
Sałatka z batata, szpinaku i awokado.
Składniki:
- 1 średni batat
- 3 łyżki oliwy
- 1 awokado
- 6 pieczarek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 2 garści świeżego szpinaku baby
- 1 dymka
- 1 kulka mozzarelli
- sól niebieska perska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie sałatki:
- Batata obrałam, pokroiłam w 1 cm plastry i podsmażyłam na rozgrzanej oliwie.
- Pieczarki pokroiłam w plastry i podsmażyłam na oliwie.
- Umyłam i osuszyłam liście szpinaku, ułożyłam je na dnie talerza.
- Potem ułożyłam plastry batata, pieczarki.
- Dymkę pokroiłam w cieniutkie plasterki i rozłożyłam na wierzchu.
- Awokado obrałam, wyjęłam pestkę i pokroiłam w półplasterki, rozłożyłam na sałatce.
- Całość skropiłam oliwą, sokiem z cytryny, octem balsamicznym i porwaną mozzarellą, posoliłam i oprószyłam pieprzem.
- Zajadamy, polecam.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Cebulica syberyjska |
1 komentarze
Dziękuję i polecam.
OdpowiedzUsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.