Polecam wszystkim do zrobienia takich tostów a buzia sama cieszy się na ich widok, a my zajadamy pyszny posiłek.
Kanapki na ciepło z łososiem, awokado i jajem na twardo.
Składniki:
- 4 kromki chleba pełnoziarnistego
- 1 awokado
- 2 jaja ugotowane na twardo
- sok z 1 limonki
- 80 g wędzonego łososia
- 2 łyżki uprażonych ziaren słonecznika
- 2 łyżki posiekanego szczypioru
- 2 łyżki ulubionych kiełków - u mnie rzodkiewka
- sól do smaku
- pieprz do smaku
- sos Sriracha do dekoracji
Przygotowanie kanapek:
- Na suchej patelni opiekłam kromki chleba.
- Awokado obrałam i rozgniotłam widelcem, pokropiłam sokiem z limonki.
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam i przekroiłam na połówki.
- Pestki słonecznika uprażyłam na suchej patelni.
- Kromki chleba posmarowałam pastą z awokado, ułożyłam porwanego łososia, połówki jaj, posypałam solą, pieprzem, szczypiorem i kiełkami, skropiłam sosem sriracha.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Zadzimiu - woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.