Podsmażone panko na patelni daje wrażenie chrupiącej kruszonki i smakuje obłędnie, polecam gorąco.
Kruszonka z boczku i panko ze spaghetti.
- 200 g makaronu spaghetti
- 100 g boczku wędzonego
- 1/2 szklanki panko
- 1 gałązka rozmarynu
- 1 łyżka gęsiego smalcu
- 1/2 szklanki startego parmezanu
- sól morska do smaku
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie dania:
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i trzymałam w cieple.
- Boczek pokroiłam w paseczki.
- Na patelni rozpuściłam smalec, podsmażyłam boczek, dodałam posiekane igiełki rozmarynu a na koniec wsypałam panko i smażyłam aż było chrupiące i rumiane.
- Na patelnie włożyłam makaron i wymieszałam z boczkiem, doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Na talerzu posypałam parmezanem i gotowe.
Smacznego.
Pomysł Przemek.
"Podróże małe i duże"
Skansen w Kwiatkówku woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.