Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi.
Oliwkowa pasta serowa.
Składniki:
- 200 g twarogu półtłustego
- 15 zielonych oliwek bez pestek
- 1 dymka ze szczypiorem
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 pęczka kolendry
- sól morska
- pieprz czarny
- szczypta ostrej papryki
- szczypta słodkiej papryki
Przygotowanie pasty:
- Do misy malaksera włożyłam twaróg, osączone oliwki, posiekany czosnek, posiekaną dymkę ze szczypiorem, oraz dodałam sól, pieprz, obie papryki a także listki kolendry.
- Zmiksowałam wszystko na pastę.
- Nakładałam na małe kromki razowego pieczywa, posypałam natką kolendry i papryką słodką.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wiatrak - Skansen w Kwiatkówku woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.