Danie idealne na obiad czy wczesną kolację, jest wyśmienite.
Czy lubicie takie dania? jadacie z bliskimi? czy wolicie coś innego.
Potrawka z kurczaka i fasoli.
Składniki:
- 1 duży filet z piersi kurczaka
- 1 puszka czerwonej fasoli - 400 g
- 100 g kindziuka
- 2 czerwone cebule
- 2 ząbki czosnku
- 100 g czarnych oliwek
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki oleju
- 650 ml passaty pomidorowej
- 1 łyżeczka wędzonej papryki
- 1 łyżeczka suchego oregano
- 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku
- sól morska
- szczypta cukru
- pieprz czarny
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie dania:
- Obrałam i pokroiłam w kostkę cebulę i czosnek.
- Mięso umyłam i pokroiłam w paski, paprykę po obraniu w kostkę.
- Oliwki przekroiłam na połówki.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę i czosnek, potem dodałam mięso i kiełbasę, podsmażałam aż kurczak się zrumienił.
- Na koniec dodałam paprykę i oliwki, smażyłam 5 minut.
- Wlałam passatę pomidorową, doprawiłam solą, cukrem i pierzem, gotowałam 10 minut.
- Dodałam osączoną fasolę i gotowałam kolejne 10 minut.
- Dodałam resztę przypraw, wymieszałam i gotowe.
- Podałam posypane natką pietruszki.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Ratusz w Kutnie woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.