Kilka przepisów z tej książki już zdążyłam wypróbować a dziś pyszny dip, idealny do warzyw czy bagietki.
Bardzo pożywny i zdrowy, spróbujcie koniecznie.
Dip z Andaluzji.
Składniki:
- 400 g ugotowanej białej fasoli
- 1 ząbek czosnku
- szczypta tłuczonego pieprzu
- 250 ml oliwy extra vergine
- 1 łyżka octu z sherry
- sól do smaku
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
Przygotowanie dipu:
- Fasolę włożyłam do misy malaksera, dodałam posiekany czosnek i wlałam oliwę.
- Zmiksowałam wszystko na gładki sos.
- Doprawiłam do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, wędzoną papryką, wlałam ocet z sherry, wymieszałam.
- Podałam z łodygami selera naciowego i marchewką.
Smacznego.
Przepis z książki Victorii Twead "Andaluzja Olé!".
"Podróże małe i duże"
Pałac H. Sienkiewicza w Oblęgorku woj. świętokrzyskie |
2 komentarze
Super przepis, pasuje do tego, co się u mnie w domu jada. :) Chętnie zjem. Pozdrawiam cieplutko. <3
OdpowiedzUsuńCieszę się że przypadł Ci do smaku, jest pyszny. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.