Przygotowuje się ją błyskawicznie a jak zajada? sprawdźcie sami ale zapewniam że szybko.
Panzanella z awokado.
Składniki:
- ok. 500 g pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych
- 1 pomidor malinowy duży
- 2 łyżki kaparów
- 1 czerwona cebula
- 3 ząbki czosnku
- 4 - 5 gałązek bazylii
- 1 duże dojrzałe awokado
- kilka kromek czerstwego pieczywa razowego
- 4 - 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki octu z białego wina
- sól morska do smaku
- świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie sałatki:
- Pieczywo pokroiłam w kostkę, skropiłam połową oliwy i podsmażyłam na patelni aby było chrupiące.
- Pomidorki pokroiłam na połówki, pomidora malinowego w kostkę - dużą.
- Cebulę pokroiłam w piórka, wszystko wymieszałam razem w dużej misce.
- Dodałam kapary, posiekany czosnek, porwane listki bazylii oraz obrane i pokrojone w kostkę awokado, wymieszałam.
- Skropiłam oliwą i octem, oprószyłam solą i pieprzem, wymieszałam.
- Na sam koniec, przed podaniem wymieszałam z podsmażonymi grzankami.
Smacznego.
Przepis kuchni włoskiej.
"Podróże małe i duże"
Bazylika w Poświętne - Studzianna woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.