Babeczki robi się szybciutko, pięknie pachną, są przepyszne.
Idealne jako deser ale także jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy, polecam gorąco.
Muffiny z kiwi.
Składniki: 8 babeczek
- 200 g mąki pszennej T 650
- 250 g obranych owców kiwi
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 100 g ksylitolu lub cukru trzcinowego
- cukier puder do posypania
Przygotowanie babeczek:
- Obrałam kiwi i zmiksowałam na papkę.
- Do zmiksowanych kiwi dodałam ksylitol, wymieszałam a następnie dodałam mąkę i proszek do pieczenia, zmiksowałam na jednolitą masę.
- Papierowe papilotki włożyłam do foremek i napełniłam je do 3/4 wysokości.
- Piekłam babeczki w piekarniku nagrzanym do 180 C z opcją grzania góra/dół przez 30 minut.
- Po ostudzeniu posypałam cukrem pudrem.
Smacznego.
Przepis kuchni toskańskiej.
"Podróże małe i duże"
"Pustelnia Złotego Lasu" w Rytwianach woj. świętokrzyskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.