Uda się każdemu i smakować będzie wszystkim, polecam do sprawdzenia.
Stir - fry to technika gotowania polegająca na krótkim smażeniu potraw na mocno rozgrzanym oleju.
Szybkie danie z kaszą gryczaną.
Składniki: 2 porcje
- 10 plastrów kiełbasy krakowskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 nieduża papryka czerwona
- 1/2 papryczki chili
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki serka śmietankowego lub kanapkowego
- 100 g ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej
- 3 łyżki posiekanej bazylii
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie dania:
- Pokroiłam kiełbasę w ćwierć plasterki.
- Na patelni rozgrzałam mocno olej i podsmażyłam kiełbasę, jakieś 3 minuty.
- Dodałam posiekany czosnek, smażyłam 30 sekund.
- Paprykę i chili pokroiłam w paski, wrzuciłam na patelnię i smażyłam 2 minuty, dodałam ugotowaną na sypko kaszę, wymieszałam.
- Całość smażyłam 3 minuty, zdjęłam z ognia, dodałam posiekaną bazylię, szczypiorek i serek, wymieszałam.
- Doprawiłam solą i pieprzem do smaku, skropiłam sokiem z cytryny.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Przepis od dietetyka.
"Podróże małe i duże"
Kościół na Świętym Krzyżu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.