Są ładne, pożywne i szybko znikają.
Idealne z sosem czosnkowym lub innym ulubionym, polecam.
Podano kotlety z czarnej fasoli, zapraszam.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej czarnej fasoli
- 1 cebula
- 1 papryczka chili
- 3 ząbki czosnku
- 1 jajo
- 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 1 łyżeczka kuminu
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- olej do smażenia
- 1 łyżka oliwy
Przygotowanie kotletów:
- Pokroiłam w kosteczkę cebulę, czosnek i papryczkę chili.
- Na oliwie poddusiłam czosnek, cebulę i papryczkę.
- W malakserze grubo zmiksowałam czarną fasolę, dodałam podsmażone warzywa, chwilę miksowałam.
- Teraz do masy dodałam bułkę tartą, jajo, posiekaną natkę oraz przyprawy, wyrobiłam jednolitą masę.
- Z masy uformowałam kotlety, obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam z obu stron na złoty kolor.
- Podałam z sałatą i sosem czosnkowym.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Rytwianach woj. świętokrzyskie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.