Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek.
Ja zajadam samą i bardzo mi tak smakuje, Wy zajadajcie jak Wam pasuje.
Kopenhaska sałatka.
Składniki:
- 1 główka sałaty lodowej
- 4 ogórki konserwowe
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypioru
- 1 pęczek natki pietruszki
- 4 łyżki jogurtu greckiego
- łyżeczka musztardy
- sól morska
- pieprz czarny
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Przygotowanie surówki:
- Sałatę pokroiłam w grube paski.
- Cebulę pokroiłam w kostkę, posiekałam szczypiorem i natkę pietruszki.
- Marchew obrałam ze skórki i starłam na tarce o grubych oczkach.
- Na tarce starłam także ogórki.
- Dodałam przyprawy, jogurt i musztardę, wymieszałam.
- Wstawiłam surówkę do lodówki na godzinę.
Smacznego.
Przepis kuchni duńskiej.
"Podróże małe i duże"
Opactwo Cystersów - Sulejów |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.