Jeszcze jest ich sporo więc polecam wykorzystać przepis, teraz jak jest tak gorąco i nie chce się długo stać przy kuchni.
Ma być szybko, smacznie i pożywnie i tu tak jest.
Szparagi smażone.
Składniki:
- 1 pęczek zielonych szparagów - 500 g
- 1 kulka mozzarelli
- 2 łyżki masła
- sól różowa himalajska
- pieprz cytrynowy
- 2 ząbki czosnku
- 2 jaja
Przygotowanie szparagów:
- Szparagom odłamałam końcówki - szparag zawsze nagięty łamie się tak aby zdrewniałą część odłożyć a resztę zjeść.
- Z końcówek można ugotować pyszny wywar do zupy.
- Umyte i odłamane szparagi przekroiłam na połówki i smażyłam na rozgrzanej łyżce masła około 5 minut aż zmiękły.
- Dodałam posiekany czosnek i smażyłam jeszcze 10 sekund.
- Na drugiej patelni usmażyłam na maśle jajo sadzone, posoliłam i posypałam pieprzem cytrynowym.
- Na talerzu ułożyłam podsmażone szparagi i na nich ułożyłam jajo sadzone, posypałam pokruszoną mozzarellą.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac z "fortepianem"w Bratoszewicach woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.