W sałatce same znakomitości czyli kapusta pac choi, papryka czerwona i ciecierzyca.
Polecam do wypróbowania.
Ciepła sałatka z pac choi i tortellini z mozzarellą.
Składniki:
- 250 g pierożków tortellini z mozzarellą, pomidorami i bazylią
- 2 główki kapusty pac choi
- 1 długa czerwona papryka
- 1/2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
- 1 szalotka
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka oliwy
- sól morska
- pieprz czarny
Przygotowanie sałatki:
- Paprykę obrałam i pokroiłam w paski, kapustę pac choi pokroiłam w paski,szalotkę pokroiłam w półplasterki.
- Tortellini ugotowałam w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu, odcedziłam.
- Na patelni rozgrzałam oliwę i podsmażyłam szalotkę, potem dodałam paprykę, smażyłam 2 minuty.
- Na patelnie włożyłam kapustę, smażyłam 2 minuty.
- Na patelni wylądowała cieciorka i sos ostrygowy.
- Posoliłam i oprószyłam pieprzem, wymieszałam a na końcu dodałam ugotowane pierożki.
- Na talerzu posypałam obficie posiekaną bazylią.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Dom Kopernika we Fromborku |
2 komentarze
Bardzo fajny przepis, mój styl i bardzo chętnie zjem coś takiego. <3
OdpowiedzUsuńCieszę się że sałatka przypadła Ci do gustu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.