Polecam zabrać do pracy lub zajadać w domu na śniadanie aby naładować się energią na cały dzień.
Naprawdę nie potrzeba dużo pracy aby zjeść coś pysznego.
Kasza gryczana w sałatce z soczewicą i papryką.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej niepalonej
- 200 g groszku konserwowego - miałam Bonduelle
- 200 g ugotowanej brązowej soczewicy - miałam Bonduelle
- 1/2 czerwonej papryki
- listki z 2 gałązek bazylii
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- garść ulubionych kiełków
- 3 łyżki majonezu z aquafaby lub jogurtu naturalnego
Przygotowanie sałatki:
- Kaszę wsypałam do miski, dodałam osączoną soczewicę i groszek.
- Paprykę pokroiłam w grubą kostkę, dodałam do miski.
- Dodałam posiekane listki bazylii i kiełki, posoliłam i oprószyłam pieprzem, wymieszałam.
- Na koniec dodałam majonez i jeszcze raz wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Drewniano - murowany dworek w Rytwianach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.