Letnie kolory teraz zrobiły się od upałów trochę piaskowe, nazwa wiosenne idealnie tutaj pasuje.
Robi się je bardzo szybko, zapraszam do spróbowania.
Wiosenne kanapki.
Składniki:
- bagietka pełnoziarnista lub zwykła
- dojrzałe awokado
- sól różowa himalajska
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- strąki papryki konserwowej
- jaja na twardo
- liście sałaty masłowej
- majonez - miałam wegański
- szczypior do posypania
Przygotowanie kanapek:
- Bagietkę pokroiłam na kawałki ok. 15 cm i przekroiłam każdy wzdłuż na dwie części.
- Awokado przekroiłam wzdłuż, obrałam, rozgniotłam widelcem z solą i octem, nałożyłam na kromki bagietki.
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam, przekroiłam na połówki, ułożyłam na kanapkach.
- Ułożyłam także kawałki papryki konserwowej, posypałam posiekanym szczypiorkiem.
- Na każdej kanapce kleks majonezu wegańskiego.
- Podałam na liściach sałaty masłowej.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Makowe łąki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.