Prosto, cały proceder trwa tyle co podsmażenie chałki na maśle.
I tu nie ma odstęp, oliwa czy olej, to musi być masło i jego charakterystyczny smak, ewentualnie olej kokosowy dla wegan.
My zajadaliśmy z dżemem z wiśni z limonką.
Tosty na śniadanie z dżemem z wiśni i limonki.
Składniki: 2 - 3 porcje
- nieduża chałka
- masło do smażenia
- dżem z wiśni z limonką
Przygotowanie śniadania:
- Chałkę pokroiłam na plastry ok. 1 cm.
- Masło rozpuściłam na patelni i podsmażyłam na nim plastry chałki z obu stron na złoty kolor.
- Uwaga! bardzo pachnie!
- Podałam kromki chałki z dżemem z wiśni.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Wapienniki Sulejowskie - Lazurowe Jeziorko |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.