I nie są to paluszki krabowe tylko mięso z kraba.
Mnie udało się zakupić mrożonego kraba, zmiażdżyłam mu pancerz, wyjęłam pyszne mięso i użyłam do zrobienia sałatki.
Kremowe mięso kraba jest idealne do sałatek, polecam z majonezem z aquafaby.
Krabowa sałatka.
Składniki:
- 1 ugotowany krab
- 1 dojrzałe nieduże awokado
- 1 papryka czerwona szpiczasta
- 2 łyżki majonezu z aquafaby
- ew. sól do smaku
- pieprz czarny
Przygotowanie sałatki:
- Kraba rozmroziłam, tłuczkiem do mięsa rozbiłam pancerz i szczypce, wyjęłam mięso, przełożyłam do miski.
- Paprykę obrałam i pokroiłam w paseczki.
- Awokado przekroiłam wzdłuż, wyjęłam pestkę, obrałam ze skóry i pokroiłam w plasterki, dodałam do miski.
- Oprószyłam pieprzem i dodałam majonez z aquafaby - wegański.
- Taki majonez jest dożo lżejszy od normalnego ale jeśli nie macie dajcie zwykły.
- Wymieszałam wszystkie składniki i gotowe.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kamienice na Rynku w Łęczycy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.