Ziarenka szałwii hiszpańskiej lekko chrupią pod zębem a kremowy mus z mango idealnie dopełnia całości w szklaneczce, słoiczku czy w miseczce.
Pudding z szałwią hiszpańską i mango.
Składniki:
- 1 puszka mleka kokosowego
- 2 łyżki miodu
- 4 płaskie łyżki chia
- 1 dojrzałe mango
Przygotowanie puddingu:
- Do miski wlałam mleko kokosowe, wsypałam nasiona szałwii i chwilę miksowałam - minutę.
- Dodałam miód, wymieszałam aby się rozpuścił.
- Przelałam do słoiczków, wstawiłam do lodówki na całą noc.
- Mango obrałam ze skórki, odkroiłam miąższ od pestki i zmiksowałam na gładki mus.
- Na pudding z chia wylałam mus z mango.
- Wstawiłam na 30 minut do lodówki do schłodzenia mango.
- Jeśli wcześniej mango chłodziło się w lodówce nie potrzeba chłodzić już deseru.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Ratusz na Rynku w Łęczycy |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.