Jest puszysty, pachnący kokosem i zdecydowanie pyszny.
Uprzyjemni poranny czas przy kawie czy herbacie, a może czystku?
Zapraszam na śniadanie.
Omlet śniadaniowy z kokosem.
Składniki: 1 omlet
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki pszennej T 650
- 2 łyżki naturalnego jogurtu
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- odrobina oleju - 1/2 łyżki
- 1 dojrzały plantan III stopień dojrzewania
- galaretka z winogron do podania
- cukier puder do posypania
Przygotowanie omletu:
- Do miski wbiłam jaja, widelcem je napuszyłam, dodałam jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i wiórki i dokładnie wymieszałam.
- Na patelni rozgrzałam olej i wlałam masę jajeczną.
- Smażyłam na średnim ogniu pod przykryciem aż omlet się lekko ściął.
- Plantana obrałam i pokroiłam w plasterki.
- Zdjęłam pokrywkę i ułożyłam na omlecie plasterki plantana, smażyłam minutę.
- Przewróciłam omlet na drugą stronę i smażyłam jeszcze 2 minuty.
- Po usmażeniu wyjęłam na talerz i posypałam cukrem pudrem.
- Podałam z galaretką z winogron.
Smacznego.
Przepis z archiwum.
"Podróże małe i duże"
W Opactwie Cystersów w Sulejowie |
2 komentarze
Wygląda pięknie:)u nas niestety córka ma uczulenie na kokos i staram się go unikać:((Pozdrawiam serdecznie:))
OdpowiedzUsuńO to szkoda,bo kokos jest pyszny ale jak alergia to alergia, wiem coś o tym. Pozdrawiam Reniu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.