Można go też zrobić z innymi owocami, jednak agrest robi tutaj całą robotę aby deser był obłędny w smaku, polecam.
Budyń jaglany z agrestem.
Składniki:
- 1 pełna szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego 0%
- 150 g dojrzałego agrestu
- 3 pełne łyżki miodu lub syropu klonowego
- szczypta kardamonu
Przygotowanie budyniu:
- Do misy malaksera włożyłam ugotowaną kaszę jaglaną.
- Dodałam miód, agrest i wlałam jogurt, zmiksowałam na gładki krem/budyń.
- Posypałam kulkami agrestu, schłodziłam w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kolegiata w Tumie woj. łódzkie |
2 komentarze
Jeszcze czegoś takiego nie jadłam, bardzo chętnie spróbuję. Wszystkie składniki lubię, a przepis łatwy, to aż chce się robić. hihi Agrest tylko znaleźć muszę i robię. :)
OdpowiedzUsuńBędziesz zachwycona, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.