Kiszę ją nadal i wykorzystuję do surówek takich jak ta.
Kapusta coolwrap to kapusta płaska jak talerz, bardzo zdrowa i smaczna.
Razem w jednej surówce sprawują się znakomicie.
Polecam serdecznie, na zdrowie!
Surówka z kapusty coolwrap, kiszonej na zdrowie!
Składniki:
- 1/2 kiszonej kapusty pekińskiej
- 1/4 główki kapusty coolwrap
- 1 szpiczasta czerwona papryka
- biała część niedużego pora
- 1 nieduże jabłko
- sól morska
- 2 - 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu czosnkowego
- 1 łyżeczka miodu
- 2 - 3 łyżki listków estragonu
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie surówki:
- Obie kapusty drobno posiekałam.
- Paprykę umyłam, obrałam i pokroiłam w cienkie paseczki.
- Pora po umyciu pokroiłam w półplasterki.
- Jabłko umyłam i wraz ze skórką starłam na tarce o dużych oczkach.
- Wymieszałam warzywa w misce, polałam oliwą, octem, miodem, posypałam solą i pieprzem, wymieszałam.
- Odstawiłam na 15 minut aby smaki się przegryzły.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Uzdrowisko w Busko Zdrój - pałac Marconiego |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.