Najsmaczniejsze z konfiturą z jarzębiny, jednak jeśli nie posiadacie takowej, zjedzcie ze swoją ulubioną.
Polecam gorąco.
Dyniowe placki z jarzębiną.
Składniki:
- 3/4 szklanki startej dyni
- 3/4 szklanki kefiru
- 150 g serka homogenizowanego naturalnego
- szczypta soli
- 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej jasnej
- 1 łyżeczka sody
- olej do smażenia
- konfitura z jarzębiny do podania
Przygotowanie placków:
- Do miski wlałam kefir i włożyłam startą dynię na dużych oczkach, serek naturalny, wymieszałam.
- Teraz dodałam mąkę, sól i sodę i ponownie wymieszałam na gładkie ciasto.
- Na patelni rozgrzałam olej i łyżką nakładałam porcje ciasta.
- Smażyłam z obu stron na złoty kolor a potem osączałam na ręczniku papierowym.
- Podałam z konfiturą z jarzębiny.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Na Starówce w Piotrkowie Trybunalskim |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.