Lubię takie danie które szybko i na długo zaspokoją głód.
Polecam gorąco do zrobienia.
Budyń z kaszy jaglanej z marakują.
Składniki:
- 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 bardzo dojrzałe awokado
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 2 owoce marakui
- 1 - 2 łyżki miodu
Przygotowanie budyniu:
- Do kielich blendera włożyłam ugotowaną kaszę jaglaną, dodałam jogurt, miód oraz wydrążony miąższ z awokado.
- Zmiksowałam wszystko na gładki budyń na wysokich obrotach.
- Przełożyłam do słoiczków, polałam pestkami i miąższem z marakui.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kwiatkówek k Tumu - Skansen |
4 komentarze
Spróbowałabym :)
OdpowiedzUsuńKoniecznie zrób, nie pożałujesz.
Usuńpyysznie! :)
OdpowiedzUsuń...i zdrowo, polecam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.