Polecam wszelakie owsianki bo mają dużo błonnika i wymiotą wszystko co zbędne a jednocześnie pożywią nasz organizm.
Ja uwielbiam.
Owsianka na wiosnę.
Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych górskich
- 2 łyżki nasion szałwii hiszpańskiej chia
- 1 owoc mango
- 1 dojrzały plantan
- 2 szklanki mleka
- 2 łyżeczki miodu malinowego
- 1 łyżeczka łuski gryczanej do posypania
Przygotowanie owsianki:
- Do garnka wsypałam płatki, nasiona chia, zalałam mlekiem i pozostawiłam na 30 minut aby płatki napęczniały.
- Potem podgrzałam garnek aby jeszcze łatwiej płatki i chia wchłonęły mleko.
- Zdjęłam z ognia, dodałam miód, wymieszałam.
- Obrałam plantana i mango i pokroiłam w kostkę.
- Część owoców dodałam do środka a resztą posypałam owsiankę na wierzchu.
- Posypałam łuską gryczaną.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac w Ksawerowie woj. łódzkie |
4 komentarze
Nie znam tej owsianki! W sumie nigdy jej nie jadłam.
OdpowiedzUsuńW sumie zrób i zajadaj jak nie jadłaś.
UsuńAle ten pałac jest piękny! Lubię tu zaglądać ; )
OdpowiedzUsuńPrawda ze bajkowy, dziękuję za odwiedziny.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.