Kapusta Coolwrap to specjalnie hodowana płaska biała kapusta, która słynie ze swojej żywej, zielonej barwy, łagodnego smaku oraz delikatnej struktury.
Coolwrap nie zawiera glutenu i pasuje do diety ubogiej w węglowodany.
Polecam surówkę do obiadu, do kanapek i zajadania samej.
Surówka z kapusty w stylu orientalnym.
Składniki:
Sos:
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1/2 szklanki majonezu
- 1 łyżka startego na tarce imbiru
- 50 ml sosu sojowego
- 1/2 pęczku szczypiorku
- 1/2 pęczka kolendry lub natki pietruszki
- sok z 1 limonki
- sól morska do smaku
- 1 łyżka sosu sambal oelek
Przygotowanie surówki:
- Posiekałam drobno kapustę,
- mango obrałam i pokroiłam w kostkę.
- Majonez wymieszałam z jogurtem, sosem sojowym, posiekanym szczypiorkiem, sokiem z limonki i jeśli trzeba szczyptą soli.
- Dla ostrości dodałam sosu sambal oelek.
- Kapustę wymieszałam z sosem i odstawiłam na godzinę aby zmiękła a smaki się wymieszały.
- Przed podaniem wymieszałam z kostkami mango i posypałam kolendrą.
- Do dania użyłam majonezu domowego.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Port jachtowy w Kątach Rybackich |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.