Jeśli do buraków dodamy ogórka konserwowego i chrzanu to pasta jest znakomita, polecam.
Pasta, ogórek i buraki.
Składniki:
- 1 długi upieczony burak
- 1 łyżeczka startego chrzanu
- 1 łyżeczka oliwy
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 1 nieduży ogórek konserwowy
Przygotowanie pasty:
- Buraka zawinęłam w folię aluminiową i piekłam w piekarniku nagrzanym do 200 C przez 40 minut.
- Potem ostudziłam i obrałam ze skórki, pokroiłam w plastry.
- Do misy malaksera dodałam buraka, pokrojonego w plasterki ogórka, dodałam sok z cytryny i oliwę.
- Zmiksowałam wszystko na gładką pastę.
- Na koniec dodałam chrzan i wymieszałam.
- Przed spożyciem wychłodziłam w lodówce.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Śmieszka z Krynicy Morskiej |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.