Szybko siekamy, smażymy, a potem zajadamy ze smakiem, polecam.
Parmezan, cukinia i makaron castellane.
Składniki:
- 1 średnia cukinia
- 1 cebula
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 2 pomidory
- 250 g makaronu castellane
- wiórki parmezanu do posypania
- 5 łyżek oleju
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie makaronu:
- Pokroiłam wraz ze skórką cukinie w plastry.
- Posiekałam cebulę i czosnek.
- Pomidory wraz ze skórką pokroiłam w duża kostkę.
- Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim cebulę, czosnek i cukinię.
- Smażyłam 5 minut.
- Dodałam pomidory i smażyłam jeszcze 5 minut.
- Doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
- Makaron ugotowałam w osolonej wodzie al'dente, wymieszałam z warzywami.
- Posypałam posiekana natką i wiórkami parmezanu.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Harem Kasztelana - pałac w Grabkach Dużych |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.