Robi się je szybko i szybko znikają.
Użyłam tutaj do smażenia jaj sadzonych ausztacherów ale można usmażyć zwykłe jajo sadzone.
Zapraszam na śniadanie.
Ciepłe kanapki z kiełbasą i jajem.
Składniki:
- kromki chleba tostowego pełnoziarnistego
- po 1 jaju na grzankę
- sos miodowo - czosnkowy lub inny
- plastry ogórka konserwowego
- plastry kindziuka z pieprzem
Przygotowanie kanapek:
- Na suchej patelni podgrzałam kromki chleba, można je opiec w tosterze.
- Podpiekłam plastry kindziuka na suchej patelni a potem na tej samej patelni usmażyłam jaja sadzone przy użyciu foremek.
- Plastry chleba posmarowałam sosem miodowo - czosnkowym, ułożyłam kindziuk, jaja sadzone i plastry ogórka.
- Zajadamy od razu.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Uroczysko Porszewice |
2 komentarze
Dzięki za przepis wraz ze zdjęciem na którego od razu ślinka leci.
OdpowiedzUsuńJutro na śniadanie sobie zrobię takie kanapeczki :)
Cieszę się że przypadły Ci do gustu Wiolu. Pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.