Polecam muffiny jajeczne bo szybko się je robi, są smakowite a dodatek czosnku niedźwiedziego napędza jeszcze ich smak i aromat.
Polecam na śniadanie, do szkoły, do pracy, idealne na piknik.
Muffiny jajeczne.
Składniki: 12 sztuk
- 8 jaj
- sól morska
- pieprz cytrynowy
- 1/2 czerwonej papryki
- 6 szparagów
- 2 liści czosnku niedźwiedziego
- 1 dymka ze szczypiorem
- 12 papilotek
Przygotowanie muffin:
- Jaja wybiłam do miseczki i roztrzepałam widelcem, dodałam sól i pieprz cytrynowy.
- Liście czosnku umyłam i pokroiłam w paseczki.
- Posiekałam dymkę wraz ze szczypiorem a paprykę pokroiłam w kosteczkę.
- Szparagom odłamałam końcówki i pokroiłam w plasterki, główki zostawiłam.
- Do otworów w formie na muffiny włożyłam papilotki.
- Na dno włożyłam po trochu papryki, szparagów, dymki, szczypioru a na wierzchu główki szparagów.
- Zalałam warzywa jajami, posypałam czosnkiem niedźwiedzim.
- Piekłam muffinki w piekarniku nagrzanym do 200 C z opcją grzania góra/dól przez 15 minut.
- Muffiny podczas pieczenia pięknie urosną.
- Podałam od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Fiołki |
2 komentarze
Wyglądają obłędnie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Smacznego zatem i zarabiaj Lusiu.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.