Lubię takie wariacje na temat jajek.
Pieczarki marynowane Bonduelle jakie tutaj użyłam są pyszne, nie za kwaśne, chrupiące, idealnie wpisały się w danie.
Polecam na śniadanie czy kiedy tam chcecie, są pyszne.
Pieczarki, majonez, jaja.
Składniki:
- 8 - 10 jaj
- 2 - 3 łyżki majonezu
- 2 - 3 łyżki posiekanego szczypioru
- 1/2 strąka żółtej papryki
- 280 g - 1 słoiczek marynowanych pieczarek Bonduelle
- ew. sól do smaku
Przygotowanie jajek:
- Jaja ugotowałam na twardo, ostudziłam, obrałam ze skorupek, przekroiłam na połówki.
- Żółtka wyjęłam i włożyłam do miski, dodałam majonez i widelcem rozgniotłam na pastę.
- Pastę przełożyłam przy pomocy rękawa cukierniczego do połówek jaj.
- Posypałam szczypiorem, posiekaną papryką i dodałam marynowane, osączone pieczarki.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ewangelicki kościół w Aleksandrowie Łódzkim |
4 komentarze
Narobiłaś mi smaczku. Zaraz sobie zrobię, ale bez pieczarek, bo nie mogę.
OdpowiedzUsuńFajnie Ewcia, napisz czy smakowały?
UsuńSmakowicie wygląda,zjadłabym od razu:)
OdpowiedzUsuńZapraszam gorąco, miło mi.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.