Książka mnie zauroczyła a przepisy w niej zawarte towarzyszą mi często.
Ten na wieprzowinę jest jednym z nich.
Zapraszam gorąco na miękkie, soczyste i pyszne mięso, rodem z Andaluzji, mojego ukochanego miejsca w Hiszpanii.
Mięso wieprzowe z grilla po hiszpańsku.
Składniki: 2 - 3 porcje
- 4 - 6 cienkich kotletów wieprzowych - schab lub karczek
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki mielonego imbiru
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól morska
Przygotowanie dania:
- Na dużym, płaskim talerzu wymieszałam imbir, sok pomarańczowy, musztardę i oliwę, doprawiłam odrobina soli.
- Plastry mięsa obtoczyłam w marynacie i odstawiłam na minimum 2 godziny.
- Grillowałam potem na rozgrzanym grillu przez 5 minut z każdej strony.
- Podałam z proziakami i surówką z kapusty Coolwrap.
Smacznego.
Przepis z książki Victorii Twead "Andaluzja Olé!".
"Podróże małe i duże"
Na plaży w Kątach Rybackich |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.