Makaron wystarczy zalać wodą gorącą i odstawić na parę minut a w między czasie usmażyć warzywa.
Szybki obiad na talerzu, zapraszam.
Chińskie z jajem i papryką.
Składniki:
- 200 g makaronu ryżowego tagliatelle
- 1 żółta papryka
- 1/4 czerwonej papryki
- 1 średni por
- 2 łyżki oleju ryżowego
- garść kiełków na patelnię
- do dekoracji kiełki lucerny
- 2 - 3 łyżki sosu słodko - kwaśnego
- 3 jaja
- sól morska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie dania:
- Makaron zalałam gotującą, posoloną wodą, przykryłam i pozostawiłam na 5 minut, potem odcedziłam.
- Papryki pokroiłam w paski a pora w krążki.
- W woku rozgrzałam olej i podsmażyłam na nim warzywa, jakieś 3 minuty.
- Dodałam kiełki i sos śliwkowy, wymieszałam i dodałam makaron, smażyłam 3 minuty.
- Jaja roztrzepałam z solą i pieprzem i wlałam na patelnię, szybkim ruchem w tą i z powrotem mieszałam aż jaja się ścięły.
- Na talerzu posypałam kiełkami lucerny.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Ratusz - Aleksandrów Łódzki |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.