Powiem tylko że jest mega pyszna, pożywna i idealna na wiosenne przeciążenia organizmu, polecam.
Na śniadanie idealna, jeszcze lepsza na obiad.
Sałatka z rukoli i jaja.
Składniki:
- garść rukoli
- nieduża cebula czerwona
- 2 jaja na półtwardo
- kilka wiórków parmezanu
- oliwa, sok z cytryny
- sól różowa himalajska
- pieprz świeżo mielony
Przygotowanie sałatki:
- Jaja gotowałam 6 minut, ostudziłam, obrałam i przekroiłam na połówki.
- Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, starłam wiórki parmezanu.
- Oliwę, sok z cytryny - łyżeczkę, wymieszałam ze szczyptą soli i pieprzu.
- Rukolą ułożyłam na talerzu, a na niej rozsypałam wiórki cebuli, ułożyłam jaja, posypałam parmezanem i skropiłam dressingiem.
Smacznego.
Przepis z netu.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Zadzimiu woj. łódzkie |
2 komentarze
Bardzo fajny przepis, mega zdrowy, pożywny, w sam raz do pracy. Ja stosuje podobne przepis podczas układania diet dla klientek. Ps. teraz za subskrypcje strony jeden tydzień diety gratis :-) https://vitalfit.com.pl/
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo, jakoś sobie radzę i nie potrzebuję diety specjalnej.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.