Warto zatem nabyć pigwę i zajadać ją tym razem jako konfiturę.
Zapraszam zatem na pyszne śniadanie.
Konfiturę robi się błyskawicznie więc nie potrzeba dużo czasu aby powstała.
Pigwa w błyskawicznej konfiturze.
Składniki:
- 1 duża pigwa
- 80 g cukru trzcinowego nierafinowanego
- 1 łyżeczka pasty waniliowej
- sok z 1/2 cytryny
Przygotowanie konfitury:
- Pigwę obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę, włożyłam do garnka.
- Wsypałam cukier, wymieszałam i postawiłam na ogniu pod przykrywką.
- Gotowałam na małym ogniu aż: najpierw pigwa się rozpadła a potem zgęstniała, jakieś 30 minut.
- Zdjęłam z ognia, dodałam sok z cytryny i wanilię, wymieszałam i gotowa do spożycia.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Rzeźba stojąca wśród ruin Zamku w Rytwianach |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.