Można zrobić je w słoiczkach i zabrać do pracy, na uczelnię, do szkoły, będą znakomitym drugim śniadaniem.
Polecam gorąco, przepis jest mega prosty i szybki.
Serniczki w wersji mini.
Składniki: 2 porcje
- 300 g serka homogenizowanego naturalnego
- 1 galaretka przeźroczysta o smaku truskawkowo - waniliowym
- 450 ml wody wrzącej do galaretki
- 1 łyżka syropu klonowego
- 2 łyżki orzeszków ziemnych
- 2 łyżki rodzynków
- 2 łyżki liofilizowanej maliny
- 2 łyżki liofilizowanej poziomki
- 2 łyżki dżemu z wiśni
Przygotowanie serniczków:
- Galaretkę rozpuściłam w 450 ml wrzącej wody, pozostawiłam do wystudzenia.
- Wystudzona galaretkę wymieszałam z serkiem naturalnym i syropem klonowym, wstawiłam do lodówki na 10 minut.
- Masa po wymieszaniu jest rzadka i dlatego wstawiłam ją na moment do lodówki.
- Potem układałam warstwami: ser - dawałam po łyżce, dżem z wiśni, ser, orzechy, ser, rodzynki, ser, maliny i poziomki.
- Wstawiłam szklanki do lodówki do całkowitego stężenia - ok. godziny.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Malowniczy dom w Sulejowie |
2 komentarze
Dorotko pysznie wyglądają serniczki, świetny pomysł :) pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńDziękuję Gosiu i ja pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.