Czy lubicie krewetki? jeśli tak to dziś przedstawiam znakomity pomysł na ich wykorzystanie, spróbujcie czy Wam pasuje takie połączenie.
Krewetki, makaron ryżowy z mąki ryżowej brązowej z Manganem, Fosforem i Magnezem, pyszności.
Szybkie danie z krewetkami z makaronem ryżowym.
Składniki:
- 225 g makaronu z mąki ryżowej brązowej
- 230 g świeżego szpinaku baby
- 450 g krewetki argentyńskiej oczyszczonej
- 4 ząbki czosnku
- 1 mała papryczka chili do szpinaku
- 1 łyżka sosu rybnego
- sól morska
- pieprz czarny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie krewetek:
- Umyłam i osuszyłam szpinak.
- Oczyściłam i umyłam krewetki, osuszyłam.
- Posiekałam czosnek i podzieliłam na pół: 2 do szpinaku, 2 do krewetek.
- Papryczkę chili posiekałam.
- Na patelni podsmażyłam na łyżce oliwy 2 ząbki czosnku i papryczkę chili, dodałam listki szpinaku.
- Podsmażałam aż szpinak zwiędnął a woda lekko odparowała, doprawiłam solą i pieprzem.
- Na drugiej patelni na łyżce oliwy podsmażyłam resztę czosnku, potem włożyłam krewetki, podsmażałam kilka minut aby zmieniły barwę na różową, podlałam sosem rybnym i chwilę jeszcze smażyłam.
- Makaron ugotowałam według instrukcji na opakowaniu, ma być al'dente.
- Wymieszałam makaron ze szpinakiem i krewetkami, podałam od razu.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy drewniany kościół w Białej woj. łódzkie |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.