Ja zawsze gotuję jaglankę na zapas i trzymam w lodówce aby była pod ręką.
Papaja dobrze żeby była dojrzała bo inaczej nie smakuje w tym budyniu.
Zapraszam na pyszny deser.
Budyń z papai z jaglanką.
Składniki:
- 3 - 4 łyżki miodu
- 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 szklanka jogurtu naturalnego
- 1 owoc papai ok. 500 g
- 2 łyżki żurawiny do posypania
Przygotowanie budyniu:
- Do blendera kielichowego włożyłam kasze jaglaną, dodałam miód i jogurt i zmiksowałam na gładki krem.
- Papaję obrałam ze skórki, wydrążyłam pestki.
- Nie wyrzucajcie pestek tylko zróbcie z nich przyprawę.
- Papaję pokroiłam w kostkę i włożyłam do blendera - kilka kostek zostawiłam do dekoracji - zmiksowałam z kaszą na gładki krem.
- Przełożyłam go do słoiczków, udekorowałam kawałkami papai i żurawiną.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Kościół w Potoku |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.