Tosty francuskie robiłam zawsze na słodko a tym razem zrobiłam je na ostro, polecam.
Tosty są pachnące, chrupiące, doskonałe.
Tosty śniadaniowe na ostro.
Składniki:
- 6 kromek chleba pełnoziarnistego
- 6 plastrów szynki
- 1 pomidor
- 2 - 3 ogórki konserwowe
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka masła klarowanego
- 2 jaja
- 100 ml śmietanki 30 %
- sól morska
- pieprz cytrynowy
Przygotowanie tostów:
- Podsmażyłam na suchej patelni plastry szynki.
- Pomidora umyłam i pokroiłam w plastry, ogórki w skośne plasterki.
- Jaja wymieszałam ze śmietanką, pieprzem cytrynowym i solą.
- Na patelni rozgrzałam oba masła.
- Każdą kromkę chleba maczałam w jaju ze śmietanką i smażyłam na maśle z obu stron na złoty kolor.
- Na gorącym toście układałam podsmażoną szynkę , pomidora i ogórki.
- Zajadamy od razu.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Słoneczne nenufary |
2 komentarze
Tosty francuskie moczysz w śmietance? A to dla mnie nowość. Dziękuję spróbuję.
OdpowiedzUsuńSą pyszne, popróbuj.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.