To było w mojej lodówce i powstała pyszna sałatka, zapraszam.
Tortellini, ostrygi i feta w pysznej sałatce.
Składniki:
- 250 g pierożków tortellini z nadzieniem z mortadeli wieprzowej
- 1 puszka - 85 g ostryg podwędzanych
- 100 g sera feta
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1 różowy długi bakłażan
- 1 średnia cukinia
- oliwa
- sól morska
- 1 łyżki pasty ajwar
Przygotowanie sałatki:
- Pierożki ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedziłam.
- Cukinie i bakłażana pokroiłam w krążki, posmarowałam oliwą, posoliłam i grillowałam z obu stron aż lekko zmiękły, dołożyłam do pierożków.
- Posiekałam szczypiorek i natkę, dołożyłam do miski.
- Fetę pokroiłam w kostkę.
- Do miski trafiły także ostrygi razem z sosem z puszki.
- Wymieszałam wszystkie składniki, dodałam ajwar i ponownie wymieszałam.
- Posypałam kostkami sera.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Wapienniki Sulejowskie - Lazurowe Jezioro |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.