Robicie sobie takie kanapki przed wyjściem do pracy czy szkoły?
Kanapki robi się szybko a smakują wyśmienicie, polecam.
Kanapki z awokado i przegrzebkami na ciepło.
Składniki:
- 4 kromki chleba żytniego na zakwasie
- 4 plastry Mortadella Bologna
- 1 puszka przegrzebek w sosie pomidorowym - 115 g
- 1 awokado
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól morska
Przygotowanie kanapek:
- Kromki chleba podpiekłam na suchej patelni.
- Awokado obrałam, przekroiłam wzdłuż na połowy, skropiłam sokiem z cytryny, dodałam sól i wymieszałam.
- Każdą kromkę posmarowałam grubo pastą z awokado, ułożyłam plastry Mortadella Bologna a na wierzchu umieściłam przegrzebki z sosem.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Tomasza Zielińskiego – zabytkowy obiekt w centrum Kielc |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.