Kapusta jest krucha, chrupiąca, idealna na surówkę.
Tą, którą dziś przedstawiam robi się błyskawicznie.
Kapusta coolwrap w surówce z granatem.
Składniki:
- 1/4 główki kapusty coolwrap
- biała część z małego pora
- pestki z 1/2 granatu
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu czereśniowego
- 3 łyżki soku z granatów
- szczypta soli morskiej
- 2 łyżki sosu czosnkowego z miodem
Przygotowanie surówki:
- Poszatkowałam kapustę, pora umyłam i również pokroiłam - w krążki.
- Do salaterki włożyłam kapustę i pora, wymieszałam.
- Dodałam oliwę, ocet, sok z granatu, sos czosnkowo - miodowy i dokładnie wymieszałam.
- Na koniec posypałam pestkami granatu i ponownie wymieszałam.
Smacznego.
Przepis własny.
"Podróże małe i duże"
Wzgórze katedralne - Frombork |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.