Połączenie składników idealne a obiad gotowy w kilka minut, zachęcam do wypróbowania.
Placki piada z dojrzewającym karczkiem, awokado i bazylią.
Składniki:
- 3 piady
- 1 awokado
- sok z 1/2 cytryny
- sól różowa himalajska
- kilka listków bazylii
- 2 pomidory
- 1 mała czerwona cebula
- 6 plastrów pikantnej capocollo - włoska karkówka dojrzewająca
- surówka chińska do podania lub inna surówka
Przygotowanie dania:
- Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i rozgniotłam widelcem z solą i sokiem z cytryny.
- Pomidora pokroiłam w plastry, a cebule po obraniu w cieniutkie plasterki.
- Placek ułożyłam na rozgrzanej patelni na 30 sekund na jednej stronie, przewróciłam i podgrzewałam kolejne 30 sekund.
- Zdjęłam placek z patelni, nałożyłam porcje awokado, rozsmarowałam, ułożyłam plastry karczku, pomidora i bazylii, złożyłam na pół i od razu podałam.
- Obficie obłożyłam chińską surówką.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Sklepienie na zamku w Golubiu - Dobrzyniu |
0 komentarze
Prześlij komentarz
Miło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.