Awokado dojrzałe jest pysznie kremowe i dodatek jakiegokolwiek składnika czy to słodkiego czy wytrawnego będzie idealnym dodatkiem.
Tym razem dostałam pyszne oliwki i one znakomicie połączyły się z awokado w paście.
Zajadacie takie pasty?
Pasta oliwkowo - awokadowa.
Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 1 szalotka
- 1 - 2 łyżki octu czereśniowego lub innego ulubionego
- ew. sól morska
- 1/2 oliwek zielonych bez pestek
Przygotowanie pasty.
- Awokado przekroiłam wzdłuż na połówki, wyjęłam pestkę, obrałam ze skórki i wrzuciłam do misy blendera - można użyć blendera ręcznego.
- Dodałam oliwki, posiekaną szalotkę i ocet z czereśni i zmiksowałam na gładką pastę, jeśli mało słona dodać odrobinę soli.
- Gotowe, wystarczy posmarować chleb albo zajadać łyżeczką z krakersami, preclami, wyborna.
Smacznego.
Pomysł własny.
"Podróże małe i duże"
Pałac Piorunów - to tu Maria Dąbrowska pisała "Noce i dnie" |
2 komentarze
Kilka dni temu robiłam podobną pastę.
OdpowiedzUsuńBardzo ją lubimy.
Serdecznie pozdrawiam:)
Pyszna jest to prawda, ciesze się, pozdrawiam.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.