Idealna będzie na śniadanie aby nie brakło nam energii na cały dzień.
Sałatkę można zajadać na zimno i na ciepło, smakuje wybornie.
Sałatka: makaron, cynadry i ogórek.
Składniki:
- 3 oczyszczone i ugotowane nerki wieprzowe
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 100 g makaronu z fasoli
- 2 cebulki dymki
- 3 średnie ogórki kiszone
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy
- sól morska
Przygotowanie sałatki:
- Ugotowane nerki pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na maśle 2 minuty, podlałam sosem sojowym i smażyłam kolejne 2 minuty, przełożyłam do miski.
- Makaron ugotowałam al'dente, odcedziłam i przełożyłam do cynaderek.
- Posiekałam dymkę i natkę pietruszki i dodałam do miski.
- Ogórki pokroiłam w kostkę, dorzuciłam do reszty, lekko posoliłam.
- Skropiłam sałatkę oliwą, wymieszałam i gotowe.
- Tak jak już wspomniałam można zajadać zimną lub ciepłą.
Smacznego.
Przepis autorski.
"Podróże małe i duże"
Zabytkowy modrzewiowy kościółek w Budzynku |
2 komentarze
Umiesz danie pięknie zaprezentować.
OdpowiedzUsuńMiło mi że Ci się podoba, smakuje wyśmienicie.
UsuńMiło że mnie odwiedziłeś....zostaw po sobie ślad.
Anonimie-podaj swoje imię.
Jeśli podoba Ci się mój blog to proszę dodaj go do obserwowanych.
Dziękuję i zapraszam ponownie.